Praktijk de Meiboom

Praktijk De Meiboom

Pastoor v.d. Loolaan 4
6823 BC Arnhem
of
Drielse Rijndijk 29
6665LP Driel

Telefoon: 06-301 369 30
E-mail: pr.demeiboom@planet.nl
Website: www.praktijkdemeiboom.nl

Psycholoog/psychologen
Dhr. drs. Frans Nieuwenhuizen

Frans Nieuwenhuizen

Profiel

Praktijk de Meiboom is een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening. Het gaat om kortdurende hulp, zo’n 5 tot 15 zittingen bij uiteenlopende problemen.  Het ervaren van psychische problemen betekent meestal dat u uit balans bent geraakt. Soms door stress van buiten: een relatie, die niet loopt, problemen op het werk, verlies van een dierbare etc. Soms ook door problemen, die meer van binnen zitten: onverwerkte gevoelens van vroeger e.d.
De klachten die door deze problemen ontstaan kunnen divers zijn: angst, somberheid, onrust, lichamelijk onbehagen etc. In de therapie wordt zowel naar de klachten als naar de achterliggende problemen als naar uzelf gekeken. In de gesprekken wordt samen met u gekeken hoe u de balans weer kunt herstellen.
Meer info op www.praktijkdemeiboom.nl

Specialisaties

Relatietherapie
Bij een verstoorde relatie is het belangrijk om weer echt met elkaar in gesprek te komen. Te luisteren naar elkaar, van elkaar te horen wat knelpunten en wensen zijn en om daar constructieve oplossingen voor te vinden. Via gesprek en huiswerkopdrachten worden deze doelen nagestreefd.

Traumabehandeling met behulp van EMDR
Ernstige gebeurtenissen die zich in uw leven hebben voorgedaan, zoals een ongeluk of een overval, maar bijvoorbeeld ook lichamelijke en/of geestelijke mishandeling kunnen langdurig klachten veroorzaken, zoals angstklachten, herbelevingen en nachtmerries. Dergelijke problemen kunnen goed behandeld worden met EMDR (zie www.emdr.nl)

 

Registraties & Lidmaatschappen
Eerstelijns psycholoog (NIP)
GZ-psycholoog (BIG)
Lid: NIP, LVVP, VEN en Psyzorggroep Overgelder

 

Aanmelding

Afspraken via het telefonisch spreekuur: 06-301 369 30, tussen 18.30 en 19.00 uur van maandag t/m woensdag.