Het woord “verslaving” roept een beeld op van iemand die alle zelfrespect heeft verloren, klaar en bereid om een ​​misdaad te plegen, alleen maar om een ​​uit de hand gelopen behoefte te voeden. De werkelijkheid is, zoals gewoonlijk, niet zo. Over het algemeen zijn er zeven verslavingen, en natuurlijk zijn er veel variaties en onderverdelingen van deze zeven.

Een verslaving is een behoefte die iemand niet meer onder controle heeft. Verslavingen zijn daarom iets waar de persoon beter zonder kan, maar niet zonder. De persoon is afhankelijk van het ding waaraan hij verslaafd is.

Mensen nemen om verschillende redenen verschillende vormen van verslaving aan. De meest voorkomende reden is dat het een methode is om met een psychisch probleem om te gaan. Het is als het nemen van een pijnstiller voor een gebroken been. In tegenstelling tot het gebroken been gaat de bron van de pijn echter zelden weg en blijft de persoon afhankelijk van zijn verslaving, zodat hij zich normaal kan voelen en in staat is om met het leven om te gaan.

De eerste verslaving betreft drugs. Drugsverslaving moet worden onderverdeeld in voorgeschreven medicijnen en verboden medicijnen. De gebruikelijke visie van een verslaafde is de persoon die verslaafd is aan verboden drugs. Drugs veroorzaken schade aan zowel lichaam als geest en na korte tijd ontstaat er een lichamelijke verslaving. De persoon kan van de drugs afkomen en binnen een paar weken genezen zijn, maar de psychologische obsessie blijft bestaan ​​en trekt ze keer op keer terug.

Er zijn meer mensen verslaafd aan voorgeschreven medicijnen dan aan verboden medicijnen. De gebruikelijke geneesmiddelen op recept zijn kalmeringsmiddelen, antidepressiva en slaaptabletten. Eenmaal op deze medicijnen is het erg moeilijk om er vanaf te komen. Sommige kunnen meer dan een jaar duren voordat ze volledig zijn opgenomen. Net als verboden drugs worden ze gebruikt om een ​​diep psychologisch probleem het hoofd te bieden. Net als verboden drugs lossen ze het probleem niet op, ze stellen de persoon alleen in staat ermee om te gaan.

Geneesmiddelen op recept zijn notoir moeilijk op te geven. Omdat ze zijn voorgeschreven, geloven mensen dat ze veilig zijn en kunnen ze stoppen zodra ze zich beter voelen. Dit is niet het geval.

De tweede verslaving heeft betrekking op alcohol. Dit product zou onmiddellijk worden verboden als het vandaag zou worden uitgevonden. Het is de meest gemakkelijk beschikbare en schadelijke van de verslavingen. Algemeen aanvaard, alcohol dringt door in elk deel van ons leven. Het is niet alleen sociaal aanvaardbaar, maar bijna een sociale vereiste.

Er zijn twee soorten mensen die afhankelijk zijn van alcohol, de regelmatige drinker en de binge drinker. Regelmatige drinkers zijn lichamelijk verslaafd aan alcohol en hebben het daarom elke dag nodig. In de laatste stadia van de verslaving zal de alcoholist gemakkelijk een drankje in de plaats stellen van een maaltijd. Hoewel er veel calorieën in alcohol zitten, bevat het geen van de andere vitamines, mineralen enz. die het lichaam nodig heeft, dus het neemt geleidelijk af.

Bingedrinkers kunnen wekenlang zonder borrel, maar op de achtergrond bouwt de behoefte zich geleidelijk op. Wanneer een bepaald niveau van psychologische spanning wordt bereikt (waarvan ze zich misschien totaal niet bewust zijn), zullen ze plotseling een grote hoeveelheid alcohol gaan drinken. Als ze uit hun dronken toestand komen, begint de cyclus opnieuw.

Een andere meer recente verslaving is de behoefte aan continu te moeten gamen. Dit zijn meestal online spelletjes waarin je met meerdere personen tegelijk speelt. Deze verslaving kende we 5 jaar geleden nog nauwelijks

Een lichamelijke verslaving aan alcohol kan in ongeveer tien dagen worden doorbroken, afhankelijk van het individu. Zich onthouden heeft geen zin, tenzij de persoon ook de diepe psychologische problemen aanpakt die de behoefte in de eerste plaats hebben veroorzaakt.

De derde verslaving heeft betrekking op werk. Dit is de meest sociaal aanvaardbare verslaving. Het brengt ook financiële beloningen met zich mee. Net als alle andere verslavingen neemt het het gemakkelijk over en wordt het een obsessie. De normale balans van het leven is verloren en de persoon is aan het werk, aan het eten (en denken aan het werk) of aan het slapen.

Categorieën: nieuws