Iedereen gaat weleens door een moeilijke periode, of het nu door een relatiebreuk, problemen op het werk of in de familie komt. Erover praten kan goed doen, al is het voor veel mensen niet evident om over hun problemen te praten. Als zeker niet met mensen in de nabije omgeving. Daarom kan praten met een psycholoog de oplossing zijn. Wil je dit niet face to face? Dan kan dit ook vanop een afstand! 

Online praten met psycholoog

De dag van vandaag zijn onze smartphones niet meer weg te denken uit ons leven. Waarom zouden we deze dan niet nuttig gebruiken en ze inschakelen om met een psycholoog op afstand te praten? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk met een psycholoog praten via Skype, Facetime of mail. Je krijgt een psycholoog toegewezen waar je je goed bij voelt en die je kan vertrouwen. Het gesprek verloopt enkel niet meer face to face maar digitaal! Voor veel mensen verlaagt dit de drempel om naar een psycholoog te stappen. 

Gedaan met wachtlijsten 

Iedereen weet het wel, wanneer je vroeger een gesprek wou aangaan met een psycholoog, waren de wachtlijsten enorm lang. Een bijkomend voordeel van praten met een psycholoog op afstand is dat er geen wachtlijsten meer worden gehanteerd. De begeleiding en behandeling die jij nodig hebt kan hierdoor meteen van start gaan. Op die manier wordt je sneller geholpen en kan je hopelijk vlugger terug positief door het leven gaan! 

Gratis kennismakingsgesprek

Hoewel het voor veel mensen de drempel naar hulp zoeken verlaagt, kan het voor jou misschien wat onwennig aanvoelen om psychische hulp online te krijgen. Om hieruit te geraken kan je gratis een kennismakingsgesprek met een psycholoog vanop afstand aanvragen. Op die manier kan je zelf aanvoelen of het op zo werkt voor jou en of je effectief een verdere behandeling wil opstarten. Wisselen van psycholoog is ook altijd mogelijk als jij dat wenst! 

Categorie├źn: nieuws